Wie bepaalt de prijzen van producten en diensten?

Hier kun je al velen vragen rondom het Gelijkheids-Geldsysteem vinden. Staat er iets niet bij stel je vraag in het forum hieronder.
Gebruikersavatar
Reginald
Berichten: 176
Lid geworden op: 04 Feb 2009, 00:56
DIP: Ja
Locatie: HERE
Contact:

Wie bepaalt de prijzen van producten en diensten?

Berichtdoor Reginald » 18 Sep 2012, 00:46

In een Gelijkheids Geld Systeem - Equal Money - zijn er geen prijzen voor produkten of dienstverleningen. In BIG - Basic Income Grant, basisinkomen-toelage, in de BIG fase zullen er nog wel produkten en diensten zijn maar de prijzen en het basisinkomen zullen dan op elkaar afgestemd zijn. Zodat er gelijkgerechtigheid en gelijkwaardigheid is. Maar uiteindelijk zal BIG overgaan in een Equal Money systeem - wat wil zeggen dat de prijzen en waarde van produkten niet meer terzake doen - omdat Leven de maatstaf zal zijn.

En alles zal ten dienste staan van Leven. En iedereen zal er gelijkelijk toegang tot hebben. En jij beslist of je iets werkelijk in je leven wilt hebben of niet. En als iets beschikbaar is, is het beschikbaar voor iedereen die het wil hebben - gelijkelijk. Er zal dus gelijkwaardigheid zijn en je zult mee kunnen beslissen. En als er mensen zijn die graag willen dat iets er komt, zal het er natuurlijk komen - en zij zullen er in liefde aan werken.

De basis-arbeid die gedaan moet worden, zal onderdeel zijn van een dienstplicht - een dienstverleningsplicht - waarin de jongeren deel uit zullen maken van een gemeenschap en een aandeel zullen leveren in de voedselproductie en andere producten en diensten die daarmee te maken hebben. En hun beloning zal zijn dat ze samen zullen zijn met leeftijdgenoten en een ten volle ontwikkeld mens zullen worden. En veel plezier hebben, en feestjes, en de mogelijkheid om, in een beschermde omgeving, werkelijk te onderzoeken wat het betekent om mens te zijn. Waar ze sociale vaardigheden ontwikkelen - in een omgeving waar ouders niets te zeggen hebben - Waar ze onderling/met elkaar in contact zijn en de groep de sociale norm en de morele richtlijnen bepaalt. En ze als gelijken kunnen beslissen wie met wie zal samenleven. En waar ze uiteindelijk ook een levensmaatje zullen vinden.

Dat is de droom van elk jong mens - de hele wereld ligt open voor hem met alle mogelijke keuzes. En dat zal een dienstplicht geven, hardstikke veel plezier. Mensen die zulke vormen van gemeenschappen kennen, op universiteiten enzo, weten wat ik bedoel met 'hardstikke veel plezier'. Want je bent van dezelfde leeftijd en gelijke interesses en je functioneert rond eenzelfde uitgangspunt en dan heb je plezier. Je hebt een fantastische tijd.
Dus dat zal zijn hoe de sociale vaardigheden van de jongeren zich zullen ontwikkelen - door een vorm van dienstverleningsplicht

Lees meer over dit onderwerp in de Freedom Blogs. Praat en denk mee op het http://equalmoney.org/forum

Auteur: IngridBloemheuvel

Terug naar “Veel Gestelde Vragen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron