Is het niet gewoon Communisme?

Hier kun je al velen vragen rondom het Gelijkheids-Geldsysteem vinden. Staat er iets niet bij stel je vraag in het forum hieronder.
Gebruikersavatar
Reginald
Berichten: 176
Lid geworden op: 04 Feb 2009, 00:56
DIP: Ja
Locatie: HERE
Contact:

Is het niet gewoon Communisme?

Berichtdoor Reginald » 18 Sep 2012, 01:11

Communisme als zodanig de kernpunten van Marx, Engels enzovoort heeft nooit echt bestaan want communisme zoals het bestond werd gefinancierd door kapitalisme. Het was puur een polariteitssysteem het hechte geen waarde aan leven, het hechte waarde aan ideologie. Kijk, gelijkheids geld heeft geen ideologie, het heeft een basiswet: ‘doe wat het beste is voor allen’, en dat is het fundamentele en het het fundament van gelijkheid en het gelijkheids geld systeem. Het is gebaseerd op het gezamelijk nemen van beslissingen door alle deelnemers, iets wat niet bestond in het communisme. Verder, als je kijkt hoe communisme werd gepresenteerd in de westerse wereld, dat werd doelbewust zo gedaan door media en politici om oorlogen te creëren en geld te verdienen, en winst te maken door de multinationals voor tietallen jaren zodat er dit grote rode gevaar loert om elke hoek als je het winst principe ter discussie durft te stellen. Dit is in wezen hoe de enkelen zichzelf beschermden in posities, in elitisme, door iedereen angstig rond te laten lopen voor hun monster genaamd communisme. Gelijkheidsgeld en gelijkheid gaan over gemeenschap and als iemand er een ‘isme’ aan toe zou moeten voegen dan zou het erover gaan dat ervoor gezorgd wordt dat de gemeenschap functioneert op een manier die het beste is voor allen, en daardoor is ieder individue gelijk gewaardeerd. Zodoende draait het om ‘heb uw naaste lief gelijk uzelf’, wat inhoudt dat als iemand claimt dat gelijkheidsgeld communisme is, die moet claimen dat christendom communisme is en dat de boodschap van Jezus communisme is.

Natuurlijk kan wie dan ook wat dan ook claimen, maar de praktische toepassing ervan is gebaseerd op wat het beste is voor ieder individu en het heeft geen wortels in wat voor misleidende ideeën van communisme of capitalisme persee die in de wereld op het ogenblik bestaan. Als je kijkt naar het verschil tussen communisme, socialisme en capitalisme, het is puur een verschuiving van de macht. Deze verschuiving van de macht laat steeds slechts enkelen in de machtsposities. In een gelijkheids geld systeem zal niemand de macht hebben, al de huidige geaccepteerde politieke termen van ‘autoriteit’ en ‘macht’ en ‘beslissingen nemen’ die in gebruik zijn binnen de context van landen en politieke partijen en regeringen zullen er niet zijn. Er zullen geen regeringen zijn, het enige wat bestuurd zal worden is de gelijke verdeling van grondstoffen. Dat zal een systeem zijn waarover iedereen het recht zal hebben te klagen zodra je een probleem hebt, en er zullen meer dan voldoende dubbelgechekte punten zijn om ons ervan te verzekeren dat geen enkel individueel ego kan knoeien in welk stadium dan ook van de distributie van effectieve levensondersteuning door het hele systeem.

Auteur: Martijn

Terug naar “Veel Gestelde Vragen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron