Sunette - De 'MAAR' Angst

Gebruikersavatar
Sylvie
Berichten: 105
Lid geworden op: 02 Dec 2010, 19:53
DIP: Ja
Contact:

Sunette - De 'MAAR' Angst

Berichtdoor Sylvie » 22 Aug 2013, 18:54

In dit interview gaan we een kijkje nemen naar de 'maar' angst. De 'maar' in relatie tot de functie van het woord 'M-A-A-R' als een excuus en rechtvaardiging voor en van het niet onder ogen zien van een bepaalde, specifieke angst in een moment ten opzichte van een bepaald, specifiek punt binnen iemand zelf of iemands werkelijkheid.

Nu, velen zijn zeer vertrouwd met de volgende woorden: 'ja, maar ...', 'ik weet het, maar ...', 'ik begrijp het, maar ...', 'ik snap het, maar ...' - en wij - op dat moment van het jezelf aanvaarden en toestaan ​​om een ​​bepaalde verklaring af te leggen en het vervolgens tegen te werken met een 'maar', geef je jezelf in feite op dat moment een toestemming en een acceptatie om een bepaalde, specifieke angst, die je op dat moment ervaart te rechtvaardigen en te valideren.

De geest maakt van dat punt gebruik als een feitelijke manipulatie, waarin je bijvoorbeeld dient te luisteren naar een bepaald inzicht of perspectief of een bepaald, specifiek onderwerp dient te bekijken en wat er zal gebeuren is heel fascinerend: de angst zal binnenin je opkomen, in je fysieke menselijke lichaam en alsof het zichzelf in je fysieke lichaam opricht en als een dunne draad van een energetische expressie zich verplaatst van je solar plexus tot in je borstgebied en dan neem je een adem, een fysieke adem, zeer kort en scherp en dan komt die 'maar'-manifestatie erin.

Dus, die ervaring op dat moment wanneer de fysieke-lichaamsadem een intensiteit van energetische manifestatie wordt - waar je lichaam feitelijk stijf wordt op dat moment, staat je lichaam eigenlijk op, in een houding, binnen jezelf, waarbij je hele bovenlichaamsgebied stijf en hard wordt en bijna meer vooruitstekend - alsof je in een onmiddellijke aanval-verdediging gaat op hetzelfde moment - en dat is een indicatie van een rechtvaardiging, validatie en excuus die je nu aan het voorbereiden bent om jouw specifieke idee / geloof / perceptie over een bepaald, specifiek thema / discussie / gezichtspunt / inzicht / perspectief dat besproken wordt te betuigen, beschermen en verdedigen. En dan, dat is wanneer de 'maren' erin komen.
En die hele gemanifesteerde fysieke ervaring met betrekking tot het punt waarmee men geconfronteerd wordt, is eigenlijk angst.

Dus, weet dat: wanneer je luistert naar iets of iets kijkt en die fysieke ervaring komt op - en dan in je geest, zoals het voorbereiden van een 'maar' zin - weet dat je hele houding en manifestatie in de defensie-aanval aan het gaan is en dat je geconfronteerd bent met een punt van angst.

Dan kun je onderzoeken in relatie tot - wat waren de specifieke punten die werden besproken? Is het de persoon in het bijzonder? Is het wat er gesproken wordt? Is het iets in het hele moment waar men ten opzichte van reageerde, in angst, dat zelf de 'maar' aan het gebruiken is om zichzelf te beschermen in relatie tot een bepaald, specifiek persoonlijkheidspunt dat je niet wilt veranderen. Deze angst, in essentie, is de manifestatie van het gebruik van zelf-manipulatie om niet te veranderen.

Oké - dus, hier een ander fysiek referentiepunt in relatie tot wanneer men geconfronteerd wordt met een punt van angst in zichzelf en ten opzichte van iemands werkelijkheid. Wanneer dat fysieke punt opkomt waar je je lichaam bijna voelt stijgen in jezelf en verstijft in het bovenste gedeelte van je lichaam - je schouders en je borst - en je een diepe, scherpe adem neemt en je lichaam is bijna lichtelijk iets naar voren aan het bewegen en je gaat in een directe aanval-verdediging modus wanneer je geest in een 'ja, maar ...', 'ik weet het, maar ...', 'ik begrijp het, maar ...' gaat - en op dat moment jezelf te aanvaarden en toe te staan toe te geven in de angst waarmee je geconfronteerd wordt en in plaats van door je reacties die je doormaakt in jezelf heen te ademen, onderzoek wat het is wat je aan het veranderen is. Want, natuurlijk, je hele houding laat aan jezelf zien dat er iets in jezelf en je realiteit is wat je niet afgehandeld hebt, dat daadwerkelijk aan het beïnvloeden en inwerkt hoe het is dat je hoort, hoe het is dat je je gedraagt en je zou dat moment kunnen gebruiken als een kader van gelegenheid.

Oké, dank je.
Adem is het voedsel voor het lichaam

Terug naar “Vertaalde teksten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron