Water voor de dorstenden

Gebruikersavatar
Martijn
Berichten: 980
Lid geworden op: 09 Mar 2009, 17:01
Locatie: Valthermond
Contact:

Water voor de dorstenden

Berichtdoor Martijn » 31 Jan 2012, 08:00

Uitgaande van ‘geef aan de ander wat je zou willen ontvangen als je haar/hem was’, staan we stil bij een kind, of een volwassene die stervende is van de dorst in deze wereld. Alles doet haar/hem zeer, de tong is gezwollen en het ademen gaat zwaar, onophoudelijk. En nooit wordt de dorst gelest. En zo komt er geen einde aan dit onophoudelijke lijden, tot de dood erop volgt.
Uitgaande van het principe wat ik beschreef, wat kunnen we geven? Water natuurlijk! Maar onmiddelijk zien we daarvan de onmogelijkheid om het waar te maken, en al die anderen die in dezelfde nood verkeren, het is teveel! En we besluiten niets te doen.

Heel even maar voelden we de noden van de ander en we zijn teruggedeinsd en vervolgen onze weg. Als we dat nou ‘s anders deden. Er zijn bijvoorbeeld miljoenen mensen die gaan zitten met de ogen dicht en die hun bewustzijn verhogen, of licht visualiseren of nog iets anders maar is daardoor iets verbeterd in de wereld? nee, er moet werk gedaan worden om de dorst te lessen. De prioriteiten in de mensheid moeten anders komen te liggen. Ik las dat het geld wat in 8 dagen wordt uitgegeven aan wapens en dergelijke, genoeg is om iedereen een jaar te eten te geven die no honger lijdt.

hebben we daarvoor gekozen, is ons ooit de keus voorgelegd tussen deze twee mogelijkheden met ons aller geld? Heel indirect wel, door de stem die we uitbrengen bij de verkiezingen maar vooral door zelf niks te doen. Stel je voor dat al die miljoenen mensen die mediteren en bidden voor verbetering van de wereld, als die zouden opstaan en zich laten horen via alle media die ons ter beschikking staan, onophoudelijk dit onder de aandacht brengen, dan zouden er een beweging op gang gebracht worden die door de leiders niet genegeerd kan worden en daaruit zullen andere beslissingen voortkomen En wij, miljoenen opgestane voormalige mediteerders en bidders zetten door, onophoudelijk, en veel meer mensen durven nu ook te zeggen: het moet stoppen met die uitgaven aan wapens als kinderen nog niet eens te drinken krijgen in deze wereld. Hier moet onze prioriteit liggen!!

En we zouden ons organiseren in politieke partijen in vele landen met een politieke agenda die het leven van mens en ja: èn dier èn plant èn boom voorop stelt, omdat we wel weten dat we afhankelijk zijn van het leven op de aarde voor ons bestaan, dan zouden we bereiken dat we op een geven moment de meerderheid krijgen, geholpen door de verslechterende omstandigheden op aarde. En dan kunnen we de zaken anders gaan organiseren, de geldstromen anders laten lopen en zodat we eindelijk water voor de dorstigen kunnen verwezenlijken.
Bezoek mij op Facebook: www.MartijndeGraaf1001.facebook.com

Terug naar “Onderzoek van Religies & Movements”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron