De Law Of Attraction

Gebruikersavatar
Martijn
Berichten: 980
Lid geworden op: 09 Mar 2009, 17:01
Locatie: Valthermond
Contact:

De Law Of Attraction

Berichtdoor Martijn » 29 Dec 2011, 11:52

Is de LOA een uitdrukking van egoïsme? - Mijn conclusie:
daar ziet het wel naar uit. Nooit horen we dat de groep LOA toepassers zich tot het uiterste inspant in hun focus om voor iedereen eten op tafel te hebben, schoon drinkwater, huizen, kleding, medicijnen, etc. etc. Alle aanbevelingen voor de toepassing ervan gaan over de rijkdom, het succes en het geluk van degene die het toepast. En door het te doen voorkomen dat het een universele wet is die deel uitmaakt van het ‘universum’ (evt. de door God gegeven werkelijkheid) daarin hebben we gelijk de rechtvaardiging van ons egoïsme, want het universum voorziet er immers zelf in door deze wet beschikbaar te hebben voor wie er maar gebruik van wil maken! Zoals iedereen wel weet komen rijkdom en succes en geluk niet zomaar naar ons toevliegen, maar moeten we er de nodige stappen voor zetten, de nodige aandacht en energie erin steken. Het gefocust zijn op wat we willen bereiken is daarvoor noodzakelijk. En dat wordt de toepassers van deze LOA dan ook duidelijk.
Om ons dan ondanks ons egoïsme toch als weldoeners tevoorschijn te laten komen geven we evt. van wat we hebben vergaard voor onszelf wat weg aan de minder bedeelden.
Een ander excuus om egoïstisch te blijven is dat hee, ‘iedereen kan het toepassen’. Het is maar goed dat dat niet zo is want dan werd de aarde nog veel sneller uitgeput dan hij/zij nu al wordt! Want ons wordt voorgespeiegelt door de LOA promotors dat een gewoon menswaardig leven niet genoeg is, nee rijkdom, succes en geluk daar gaat het om, en daarin voorziet de aarde niet. De aarde heeft vodoende voor ons aller levensbehoeften, niet voor ons aller hebzucht. Afgezien daarvan, iemand die alle dagen honger heeft die focust zich voortdurend op het verkrijgen van eten, net als alle andere mensen die honger hebben, dan zou je toch verwachten dat de LOA hun van eten voorziet. Dat is niet zo. Wat moet onze conclusie dan zijn.... dat ze de LOA niet goed toepassen? Zo naïef kunnen we niet zijn.
Rijkdom, succes, en daarmee geluk (zonder geld zijn we immers niet gelukkig) zijn het gevolg van de wetten van ons economische systeem. Als we ons daar op focussen om deze wetten praktisch te gebruiken voor onze doelen, dan kunnen we rijkdom, succes en geluk creëren voor onszelf, omdat het zo ingericht is dat dat egoïsme beloont wordt: veeel moeilijker, op het onmogelijke af is het om voor elkaar te krijgen dat alle mensen op de wereld een menswaardig bestaan krijgen. (We kunnen de spullen die we nodig hebben voor ons bestaan niet uit het niets tevoorschijn focussen hè, die moeten daadwerkelijk gemaakt worden en aanwezig zijn.) Daarvan denken we dan: het is nu eenmaal zo, wat kan ik in mijn eentje doen, of we denken er helemaal niet aan.
Dus dat kunnen we niet buiten beschouwing laten bij ons onderzoek van de LOA, het is niet voor niets dat de elite van de wereld deze wet allang toepaste, in het geheim (‘The secret’), daarvoor zijn zij dan ook de elite, hun egoïsme heeft ervoor gezorgd dat ons wereldsysteem nu zo is ingericht dat hebzucht en het verlangen naar macht de voorrang krijgen zodat zij zelf de meest bevoordeelden ter aarde zouden zijn en blijven. Hun hele focus was en is daarop gericht, met alle gevolgen van dien, zoals dat de helft van de wereldbevolking in armoede leeft (als iemand hier zich nog voor kan stellen wat dat betekent: in armoede leven) en dat alles ter aarde misbruikt wordt om het geld hun kant op te laten vloeien.
Bezoek mij op Facebook: www.MartijndeGraaf1001.facebook.com

Terug naar “Onderzoek van Religies & Movements”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron