De Bron van het Kwaad

Gebruikersavatar
Martijn
Berichten: 980
Lid geworden op: 09 Mar 2009, 17:01
Locatie: Valthermond
Contact:

De Bron van het Kwaad

Berichtdoor Martijn » 09 Jan 2012, 00:42

Wij zijn de bron van het kwaad in de wereld. Er is geen ander kwaad dan het kwaad dat door mensen wordt gedaan. Wij zijn het duister. Daarom fantaseren we over een ooit waarin we hemels waren en over een ascensie proces waardoor we ooit goddelijk zullen worden. Over een Goddelijke essentie in onszelf, ja een hele hemel hebben we gefantaseerd die uit louter goedheid bestaat, over een nieuw Jeruzalem, over talloze talloze van dat soort zaken om de werkelijkheid van onszelf te ontwijken. Vanaf het allereerste begin zijn we zelfzuchtig geweest en we zullen nooit goddelijk zijn als we niet onze duistere natuur onderzoeken, leren kennen en erkennen, en er verantwoordelijkheid voor nemen als we onszelf vergeven in elk aspect van onszelf waarin we onszelf voor laten gaan op het andere leven op aarde, op alles wat niet ik is. Want we kunnen alleen dat veranderen waar we een met en gelijk aan zijn. Dus zolang we onze ware natuur, ons ware zelf niet willen zien, blijven we kwaadaardig.

Onze ware natuur toont zich in de geheime gedachten en emoties/gevoelens die we hebben over anderen, de hatelijke, de minachtende, de afkeurende, de uitlachende, de onverschillige, de verraderlijke, de manipulatieve, de achterdochtige, de wantrouwende, de geïrriteerde, de agressieve, de ongeduldige, moet ik verder gaan... Om eraan te ontsnappen hebben we het positief zijn uitgevonden, daarmee verdringen we slechts wat waar is, evenals met mediteren. Ondertussen woekert het voort in de wereld.

We hebben een God alleen maar uitgevonden om te verbloemen wat de naakte waarheid is: er is geen goedheid in het bestaan, is er nooit geweest. Daarom zijn we nu waar we nu zijn: het sterven van kinderen door honger en vermijdbare ziektes is geen topprioriteit. De vernietiging van het leven op aarde gaat in een steeds sneller tempo. Miljoenen mensen geloven dat ze door liefde uit te stralen daar iets aan veranderen, miljoenen mensen geloven dat door te bidden iets zal verbeteren, miljoenen mensen geloven dat buitenaardsen ons wel zullen verlossen, of een Jezus, of dat er een dimensionale verandering optreedt gewoon omdat het 2012 is en dat daardoor .... En zo voorts.

Er is geen strijd tussen goed en kwaad, er is alleen maar egoïsme. Bernard Poolman
Er is veel, heel veel moed voor nodig om de gruwel van de naakt waarheid onder ogen te zien, want we zijn zo gewend om onszelf voor de mal te houden en dat bevalt ons en trouwens wie maakt ons wat? We draaien spaarlampen in, we geven aan een goed doel, we doen vriendelijk, we kopen onbespoten, we recyclen plastic, zijn we goed bezig of niet! We hebben het goed, omdat we in een vorig leven ons keurig gedragen hebben (GELD) of omdat God het zo beschikt heeft (GELD!), of omdat het in de sterren staat (GELD!!!) O ja en omdat we geld hebben wat ons beschermd, want als het geld wegvalt dan valt ons keurige vorige leven weg en God en de sterren, dan blijft de naakte gruwelijke waarheid van het aardse bestaan over zoals we dat hebben vormgegeven met z'n allen: je kunt niet naar de tandarts, niet naar de dokter, niet naar het ziekenhuis, niet naar de WC, niet onder de douche, niet ontbijten, niet met de trein, geen leuke kleren uitzoeken, je loopt door de straten terwijl de mensen met geld binnen zitten in de warmte; terwijl de winkels vol eten liggen heb je honger. Alleen een kwaadaardig ras kan zoiets creëren.
Bezoek mij op Facebook: www.MartijndeGraaf1001.facebook.com

Terug naar “Onderzoek van Religies & Movements”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron