Basisinkomen en Bezit van Onroerend Goed

Gebruikersavatar
Sylvie
Berichten: 105
Lid geworden op: 02 Dec 2010, 19:53
DIP: Ja
Contact:

Basisinkomen en Bezit van Onroerend Goed

Berichtdoor Sylvie » 21 Okt 2013, 01:25

Eén van de grondslagen van het kapitalisme is het bezit van onroerend goed, maar ook één van de grondslagen van het kapitalisme is een samenleving te hebben die in staat is te consumeren omdat zij over de middelen beschikken om mee te consumeren. Dus het wordt voorgesteld dat er een evenwicht moet worden gevonden.

De basisinkomengarantie is specifiek gefocust op die situaties waar een persoon niet in de positie is om voldoende inkomen te hebben om in de maatschappij deel te nemen als een gelijke door middel van uitgaven, aankopen, zorgend voor de basisbehoeften die voor een mens vereist zijn om te bestaan. Er zijn uiteraard omstandigheden waar een basisinkomen niet vereist is en dus om ervoor te zorgen dat er voldoende inkomen beschikbaar is om diegenen te ondersteunen wanneer ze in problemen zijn of wanneer de maatschappij nog niet in staat is om voldoende banen te produceren, dat diegenen die hebben = niet voor een basisinkomen in aanmerking komen.

De basisverordening zou zijn, dat als je meer hebt dan één huis dat je bezit, je niet in aanmerking komt voor een basisinkomen, omdat je dankzij je vastgoedwaarde in staat bent jezelf te onderhouden of je zal op z'n minst één van de eigendommen moeten verkopen en dan als je geen werk hebt, zul je in aanmerking komen voor een basisinkomengarantie.

Uiteraard is het andere punt investeringen. Als je investeringen hebt zodat je in staat bent jezelf te onderhouden door je beleggingen - dat betekent dat je 'ergens' geld in een 'bepaalde vorm' hebt, omdat de basisinkomengarantie ook als een pensioen zal fungeren, heb je zulke investeringen niet nodig. Uiteindelijk zal een mechanisme moeten worden opgericht op welk niveau investering voldoende zou zijn zodat je jezelf kunt onderhouden en dat je niet meer afhankelijk bent van de basisinkomengarantie. Dus spaargelden of investeringen vanuit het perspectief dat het voldoende rijkdom voor je creëert om jezelf te onderhouden zal je automatisch in een positie plaatsen waar je geen basisinkomen nodig hebt, omdat je in staat bent jezelf financieel te onderhouden.

Een kapitaalgroei is dus één van de punten die in een basisinkomensysteem gepromoot zal worden omdat het uiteindelijk een situatie zal creëren waar men in staat zal zijn financieel zelfondersteunend te zijn/worden en het doel is om elk mens financieel zelfondersteunend te krijgen zodat je niet langer afhankelijk bent van je sociale systemen - pensioen, verzekering, leningen - en dat je de vaardigheid hebt verworven om kapitaal op een manier te gebruiken dat je werkelijk in staat bent je bestaan te ondersteunen. Dan is kapitalisme een functioneel systeem geworden dat iedereen bevoordeelt met deze noodzakelijke ondersteuning indien nodig en de noodzakelijke verantwoordelijkheid wanneer je basisinkomen niet langer vereist is. Dit plaatst iemand ook in de zelfontwikkelingsmentaliteit dat het kapitalisme vertegenwoordigt, waar je specifiek vaardigheden verwerft om jezelf uiteindelijk te bevrijden van de benodigde ondersteuning omdat je in staat bent geweest om voor jezelf een zelfondersteunend systeem te creëren. En dat in je hiërarchie van behoeften zou betekenen dat je een niveau van zelfontplooiing hebt bereikt en dus een 'hoger niveau van het zijn' in verantwoordelijkheid.

Nu zal het hele psychologische voordeel dat men in het kapitalisme kan vinden de moeite waard zijn omdat het praktisch is gestructureerd binnen deze realiteit; je hebt niet de stress die samengaat met je punt dat als je faalt in je poging = je nergens heen kunt, er is ondersteuning en zoals we gemerkt hebben in het kapitalisme neigt men de eerste paar keer te falen, omdat je de vaardigheden en de ervaring nog niet hebt - hoewel dat ook in het onderwijssysteem ontwikkelt zou moeten worden zodat falen tot het minimum beperkt wordt, omdat falen betekent dat er hulpbronnen verspild worden en wanneer er hulpbronnen verspild worden, wordt het moeilijker om een duurzaam gebalanceerd systeem te hebben.

Om het origineel te lezen, klik hier Day 424: Basic Income and Owning Property
Adem is het voedsel voor het lichaam

Terug naar “Leefbaar Inkomen Gegarandeerd”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron