goed en fout in de economie

Gebruikersavatar
Martijn
Berichten: 980
Lid geworden op: 09 Mar 2009, 17:01
Locatie: Valthermond
Contact:

goed en fout in de economie

Berichtdoor Martijn » 03 Dec 2009, 19:17

hoi,
als iemand geen geld heeft heeft ie geen eten. Hij steelt iets om aan geld te komen, is dat dan fout. Ja zegt de wet.
Bezittingen zijn dus meer waard dan een mensenleven. Is dat dan goed? nee, natuurlijk niet. Dus de wet zit fout. De wet is er om mensen die al geld hebben te beschermen. Niet om het leven te beschermen.
Dat zie je ook in het groot, waar het de kapitaalkrachtigen wordt toegestaan om natuur en mensen te exploiteren zoveel als ze kunnen, allemaal wettelijk mogelijk gemaakt en wie daartegen is krijgt al gauw met de politie te maken of erger.
De wetten worden gemaakt door regeringen. Die hebben zelf geld nodig om te bestaan. Zij moeten investeerders te vriend houden en de wetten zullen dan ook in de eerste plaats bedoeld zijn om hun economische activiteit de ruimte te geven.
Al deze mensen zien er uit als keurige ondernemers en politici. Net pak, mooie auto's, een air, dure woorden. Zij genieten respect en aanzienzij lijken wel de goedheid zelve: ze verschaffen werk en daarmee is ons bestaan verzekerd en ze regelen alles voor ons wat we zelf laten liggen.

Mensen die door hun eigen schuld in de financiële problemen zijn gekomen.
Het is toegestaan, wettelijk, om mensen op alle mogelijke manieren, met alle mogelijke psychologische verleidings en druk middelen tot kopen te bewegen. Waar ligt dus de schuld? Bij allebei zou ik zeggen.
Er wordt een schuldsanering ingesteld, probleem opgelost.
De oorzaak wordt nimmer aangepakt: Waarom laten bedrijven niet gewoon zien wat ze te koop hebben en dat is dat. Waarom kopen mensen niet gewoon dat wat ze nodig hebben om te leven, en dat is dat?
Hebberigheid om meer te verdienen, angst om niet rendabel te zijn bij bedrijven,
Hebberigheid bij de consument en angst om in de ogen van anderen achterop te raken in het spullencircus.
Het probleem ligt dus in de natuur van de mens.
Wordt daar keihard aan gewerkt om dat op te lossen, nee! We gaan met z'n allen door op deze ramkoers! Dat betekent dat we onszelf op gegeven hebben, als soort: Misschien redden we het nog een paar generaties, misschien komt Jezus ons redden, of buitenaardsen of misschien komt er een bewustzijnsverandering en bekeren we ons wonderlijk genoeg tot broederlijkheid en liefde en ontwaken we tot een frisse kijk op alles en ......
Of we gaan allemaal positief denken en liefde uitzenden, en we kijken niet naar negatieve dingen en we vermijden negatieve mensen zodat die daardoor verdwijnen.
Of we gaan mediteren en brengen alles in onszelf tot rust, keer op keer op keer op keer op.......

Sorry, maar we ontkomen er niet aan om ons te realiseren waar we in terecht zijn gekomen met z'n allen. Wij hebben het zo gemaakt en laten maken. Wodt dus eerlijk over jezelf, zie wat er in je leeft en erken het. Het is nodig dat ieder voor zich z'n/haar eigen innerlijk opschoont, niet alleen van de negatieve dingen, al zullen die ons er in eerste instantie toe zetten om te zeggen: zo kan het niet langer. Ook van de positieve dingen, die alleen maar gecreëerd werden en geaccepteerd om ons tijdelijk te bevrijden van de druk van de negatieve dingen. Alleen zo komen we er uit.

Dus vergeef jezelf voor alles. Voor al je schijnoplossingen om maar net te doen alsof je bestaan OK is en geslaagd, het gechoogel met ongewenste gevoelens en gedachten. De hele geheime afdeling in je innerlijk, doek het op. Kom eruit en kom thuis in het fysieke waar we allemaal zijn.
Geef jezelf weer aan jezelf.
Bezoek mij op Facebook: www.MartijndeGraaf1001.facebook.com

Terug naar “Identificeren van Gemanifesteerde Meningen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron