competitie, concurrentie

Gebruikersavatar
Martijn
Berichten: 980
Lid geworden op: 09 Mar 2009, 17:01
Locatie: Valthermond
Contact:

competitie, concurrentie

Berichtdoor Martijn » 15 Nov 2010, 12:08

competitie en concurrentie worden wel gezien als iets wat het beste uit de mens haalt. In sport bijvoorbeeld, en dan heb je uiteindelijk een nummer 1, de beste.

Ik beweer dat competitie en concurrentie niet in het belang van ons allen zijn.
Mensen in competitie gaan hun ontdekkingen ter verbetering van prestaties geheim houden. Het zou beter zijn om een vrije uitwisseling te hebben van alles wat ertoe kan bijdragen dat we als mensheid verbeteringen maken.
Mensen en groepen gaan zich van elkaar afzonderen, ja zelfs elkaar als vijanden zien.
Mensen staan zichaelf toe om om het even wat voor middelen toe te passen om te winnen, zelfs als die schadelijk zijn voor zichzelf of anderszins.
Het is ook niet gezegd dat de nummer 1 de beste prestatie heeft geleverd, wellicht leverde nummer twee wel een veel betere prestatie. Je kunt mensen in die zin niet vergelijken, omdat ieder een ander lichaam heeft en factoren in zijn/haar leven heeft die van invloed zijn op de prestaties.
In competitie en concurrentie wordt geld een doorslaggavende factor, wat werkelijk het beste is, krijgt niet noodzakelijk voorrang, maar dat waar het meeste geld in wordt gestoken, en/of het idee waar het meest aan te verdienen is.
Door competitie en concurrentie ontnemen we ons een hoop plezier in onze bezigheden. Een verbetenheid maakt zich van ons meester, een verharding treedt op.

Het zou heel goed mogelijk blijven om wedstrijden te houden als we competitie afschaffen, maar dan om te zien hoe we onze gezamelijke verworvenheden toepassen, en na afloop met elkaar te bespreken waar we nog weer nieuwe verbeteringen ontdekten of waar onze toepassing nog niet optimaal was.
Bezoek mij op Facebook: www.MartijndeGraaf1001.facebook.com

Terug naar “Identificeren van Gemanifesteerde Meningen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron