Hoort religie wel een rol te spelen in de politiek?

Gebruikersavatar
Martijn
Berichten: 980
Lid geworden op: 09 Mar 2009, 17:01
Locatie: Valthermond
Contact:

Hoort religie wel een rol te spelen in de politiek?

Berichtdoor Martijn » 06 Dec 2011, 00:49

Religie, gebaseerd op allerhande aannames, wordt door mensen gebruikt als richtlijn bij de uitvoering van praktische aangelegenheden. Een deel van de politici laat nu overwegingen van religieuze aard en rol spelen in de besluitvorming.
Het mag duidelijk zijn dat zulke a priorie stellingnames een weloverwogen besluit in de weg staan omdat niet met gezond verstand gekeken kan worden en bediscussieerd kan worden wat een maatregel is die het beste is voor allen.
Puur door de realiteit van het praktische leven hier als uitgangspunt te nemen en de consequenties van eventuele besluiten via logisch denken te voorzien, en door zo nodig onduidelijke onderdelen in de praktijk op beperkte schaal te testen, komen we tot oplossingen die het beste zijn voor ons leven hier en voor al het leven hier.

Religie is een individuele aangelegenheid, iedereen stelt zich weer iets anders voor bij ‘God’, “Jezus’ enzovoort, omdat deze niet concreet tastbaar, voor iedereen waarneembaar hier zijn, alle mooie plaatjes en woorden ten spijt. En juist daarom kunnen we stellen dat het om ideeën gaat die niets met de realiteit te maken hebben en die zodoende in een besluitvormingsproces over ons leven hier op geen enkele manier een rol behoren te spelen.
Bezoek mij op Facebook: www.MartijndeGraaf1001.facebook.com

Terug naar “Identificeren van Gemanifesteerde Meningen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron