Gapen

admin1
Beheerder
Berichten: 124
Lid geworden op: 28 Dec 2008, 00:05
Contact:

Gapen

Berichtdoor admin1 » 01 Feb 2009, 05:24

Door veel te gapen plaats je jezelf in vele 'tijdlussen' - want als je gaapt - sluit de mind je af zodat je je niet bewust wordt van een bepaald moment waarbinnen transcendentie mogelijk is.

Dus gapen, als je een gaap op voelt komen - stop hem en observeer de gedachte die in je mind was en waar deze gedachte je totale wezen beïnvloedt in je proces - pas zelfvergeving toe en 'markeer' het zodat je jezelf kunt corrigeren wanneer je merkt dat je jezelf weer precies zo gedraagt als de gedachte die je daarvoor jezelf hebt vergeven.

Dus - zelfvergeving met zelfcorrigerende toepassing. Dan - geen tijdlussen.
Gapen zonder bewustheid van waarom en zonder zelfvergeving met zelfcorrigerende toepassing - tijdlus.

Gapen is een automatische beveiliging van het mindbewustzijnsysteem in je - want de gaap onderdrukt je en de mind 'sluit af' in dat moment -als een heimelijk wegsluipen verder naar achter in het mindbewustzijnsysteem zodat je niet ziet, beseft of bewust wordt van hoe de mind beweegt en werkt.

Dus wat je ervaart als je gaapt is niet jij maar de mind - op bevredigende wijze erin slagend jou te onderdrukken.

Wees dus op je hoede wanneer je een gaap voelt opkomen of wanneer je net hebt gegaapt - stop onmiddellijk en observeer je mind - je zult de heimelijke kleine gedachten in je mind zien bewegen.

Dus als je gaapt - of het nou vanuit jezelf is of aangestoken door een ander - in beide omstandigheden, kijk naar de reden/oorzaak van de gaap, stop en pas zelfvergeving toe.

Als je je bewust wordt van jezelf zul je je realiseren dat de mind zich klaarmaakt voor de gaap met een onderdrukking - het lijkt heel snel te gaan, maar het is eigenlijk heel langzaam. Je zult het ervaren als een stap achteruit doen in jezelf - een beetje een 'wegzinkende' sensatie - dan is er het idee van vermoeidheid en vervolgens de gaap. Dus als je je meer bewust wordt van jezelf, zul je in staat zijn de gaap te stoppen voordat hij opkomt - want wanneer je dat 'wegzinkende/achteruitgaan' in jezelf ervaart, dan adem je en sta je op voor jezelf in jezelf.

Interessant.

Veno

Valerie
Berichten: 21
Lid geworden op: 08 Mar 2009, 01:19
Locatie: aarde
Contact:

Re: Gapen

Berichtdoor Valerie » 13 Mar 2009, 01:21

Wow....nooit zo op die manier erbij stil gestaan! Handig om te weten. Maar eens even wat artikeltjes doornemen op deze avond ;) Interesting inderdaad Veno! :)


Terug naar “Onderzoek van Lichaamstaal”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron