De hik

admin1
Beheerder
Berichten: 124
Lid geworden op: 28 Dec 2008, 00:05
Contact:

De hik

Berichtdoor admin1 » 01 Feb 2009, 05:43

De hik is een manifestatie van het vrijlaten van een beklemming, vernauwing. Als je bijvoorbeeld in een bepaalde toepassing bent en zo 'gefocust' en opgeslokt bent door de toepassing dat je vergeet dat jij de toepassing bent als expressie van jezelf.

Bijvoorbeeld, zeg je focust je erg op ademhalen in plaats van je te realiseren: 'ik ben hier als de ademhaling' en daarmee scheid je jezelf van de ademhaling, van je gehele menselijk lichaam als jezelf in jezelf - stevig samengeperst in jou, en dan komt de hik - om de nauwheid in je los te laten - om jezelf te laten vloeien als de adem als jij hier.

Dus het menselijke lichaam gebruikt de hik om die 'beklemming' van jou als en in het menselijk lichaam vrij te laten, zodat jij je kunt realiseren: 'ik ben hier'. De hik brengt je terug in het hier als gewaarzijn van jou in en als je menselijk lichaam.

Besef dat wanneer je ademt, dat jij de adem bent - richt niet al je aandacht op de adem alleen. Besef dat jij het bent als wie je bent in jezelf als de adem. Het gaat niet om de adem, het gaat om jou als de adem. Dan stroom je en perk je jezelf niet in binnen jezelf.

Veno

Terug naar “Onderzoek van Lichaamstaal”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron