de wereld

Gebruikersavatar
Martijn
Berichten: 980
Lid geworden op: 09 Mar 2009, 17:01
Locatie: Valthermond
Contact:

de wereld

Berichtdoor Martijn » 14 Mei 2009, 01:07

We leven in de wereld der verschijnselen. Daar zit het woord: schijn, in. Net als in zonneschijn. De verschijselen komen en gaan, verschijnen en verdwijnen. Niets is bestendig. Niets doorstaat de toets der tijd.
Zo ook: de persoon die ik was toen ik twintig was was veranderd in de persoon die ik was toen ik dertig was. Ik zou echter altijd ik moeten zijn, m'n eigen zelf, Dus als ik iets ben wat verandert kan dat niet mijn zelf zijn.
De wereld en de persoon kunnen daarom niet echt, werkelijk zijn. We hebben alleen nog niets anders, dus dit is de enige werkelijkheid die we hebben: personen in een wereld.
Als je ziet hoe dat uitpakt dan zeg je: kappen daarmee. De mensen zijn echter zover heen in hun overtuiging dat hun persoon is wie ze werkelijk zijn en dat de wereld nu eenmaal zo is, dat wij niet meer instaat zijn om te kappen als collectief besluit. Personen willen zichzelf instand houden.
Daarom wordt de mensheid nu in deze tijd gestopt van buiten af. Door het weer, de natuur, het dierenrijk, bacteriën en virussen, de elementen, de aarde zelf.
Ieder individueel kan wel zichzelf stoppen om als persoon te blijven bestaan. Door alle persoonskenmerken te zelfvergeven. Dat is een proces wat je zelf kunt doen. Zo ben je de levende verantwoordelijkheid voor de huidige toestand van de mensheid in de wereld.
Bezoek mij op Facebook: www.MartijndeGraaf1001.facebook.com

Terug naar “Punten om te overdenken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron