law of attraction, the secret

Gebruikersavatar
Martijn
Berichten: 980
Lid geworden op: 09 Mar 2009, 17:01
Locatie: Valthermond
Contact:

law of attraction, the secret

Berichtdoor Martijn » 23 Nov 2009, 19:44

Hoi
populair in kringen van new age is o.a. the law of attraction, the secret. Wat houdt dat in? Als je iets in gedachten houdt wat je wilt bereiken voor jezelf, of hebben, dan stel je je voor dat het er al is en je werkt eraan door erover te praten en aan te werken en dan komt het er ook, want je trekt het naar je toe, uithet universum.
Het heet "the secret" omdat dit voorheen geheime kennis was van een elite die daardoor onvoorstelbare rijkdom en macht naar zich toetrok. Omdat we in een systeem van bewustzijn functioneren, wordt daardoor op een andere plaats, bij andere mensen een tekort gecreëerd, in de vorm van diepe armoede tot de hongerdood aan toe.
Dat interesseerde de elite niet en zo is men voortgegaan en men wist dat iedereen onbewust op deze wijze creëert, en men stuurde door de media de aandacht van de burgers zo dat die over bepaalde onderwerpen op een bepaalde manier dachten en daardoor kon deze elite de werkelijkheid op aarde naar hun hand zetten. Want als miljoenen mensen op een bepaalde manier over een bepaald onderwerp denken,dan wordt dat de werkelijkheid, zonder dat ze daar bewust voor gekozen hebben, door de werking van "the law of attraction".

Nog steeds is deze wet van kracht binnen het bewustzijnsysteem waarin de mensen functioneren. Zodat als jij werkt om iets te bereiken, b.v. om geld te verdienen, en je verdient dat geld ook, dan is er ergens anders iemand die geld verliest. Als jij werkt om je baan te behouden en je behoudt hem ook, dan is er ergens anders iemand die zijn/haar baan verliest.

Dat werpt een heel ander licht op onze bezigheden, de bezigheden van mensen die iets bereiken, die daarvoor maatschappelijk nog gewaardeerd worden ook! Domweg omdat we onwetend werden gehouden van "the law of attraction", wat we zelf stilzwijgend hebben geaccepteerd en toegelaten overigens. (Alles waarvan je je onbewust bent, daarvoor ben je evenzeer verantwoordelijk als voor datgene wat je bewust is!)

Dus de keerzijde van succes manifesteert zich ergens anders, omdat het bewustzijnsveld bestaat bij de gratie van polariteiten, elkaar aanvullende tegendelen. De frictie tussen de tegengestelden creëert energie, die nodig is om het systeem gaande te houden. (Voor dat doel worden onoplosbare conflicten in het leven geroepen, zoals de "war on drugs' en de "war on terror".) tegengestelden als arm tegenover rijk, ziek tegenover gezond, leven tegenover dood, oorlog tegenover vrede, liefde tegenover haat.

Al die spirituele mensen die hun stinkende best doen om liefde en licht en vrede te manifesteren door daar heel veel aandacht aan te geven in meditaties en gesprekken en video's enz, die creëren net zo hard de tegendelen!

Hoe ontkom je hier nu aan? Hoe kun je dit vermijden? Hoe zorg je ervoor dat je niert langer bijdraagt aan de tegenstellingen in de mensheid?
Het heeft alles te maken met de illusie van jezelf: een afzonderlijke persoon te zijn. Een persoon wil altijd bepaalde dingen wel, en het tegenovergestelde niet. Je wilt b.v. wel rijker worden maar niet armer. Dat betekent dat je het ene, rijker, naar je toe trekt en het tegenover gestelde duw je van je weg en dat moet een ander dan wel worden.

Als je nu steeds als je een persoonlijkevoorkeur, wens, doel hebt en je vergeeft jezelf dat, dan ga je van daar uit dingen doen die in het belang zijn van alle mensen.
Als je b.v. een baan hebt en je identifeceert je met wat je daarin bereikt, dan kun je elke keer dat je merkt dat je dat doet, het jezelf vergeven. Zo wordt je baan iets wat je simpelweg doet, vrij van spanningen, je doet het omdat het systeem nu nog zo functioneert en je zo kunt overleven. In plaats van vervuld te zijn van gedachten en gevoelens over wat je doet (afgezien van de practische gedachtes natuurlijk) ga je meer en meer leven in en als en vanuit adem.

Zo heb je jezelf bevrijd uit de "law of attraction". En dit is op den duur het einde van alle wetten en sytemen, Dan worden we meer en meer een en gelijk als Leven. Systemen hebben niet langer de regie over het bestaan, maar Leven. Dat is nu al gaande.
Overigens is deze wet nu zodanig veranderd dat degene die hem bewust of onbewust toepast ZELF de consequenties ervaart, vroeger of later, van wat hij/zij bedoeld of onbedoeld creëert. Dus dat wordt nog wat: boontje komt om z'n loontje.
Bezoek mij op Facebook: www.MartijndeGraaf1001.facebook.com

Terug naar “Hoe Progammeer je een Robot naar Zelfeerlijkheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron