sexueel misbruik

wat is het verschil - deel hier je realisaties, vragen, ervaringen
Gebruikersavatar
Martijn
Berichten: 980
Lid geworden op: 09 Mar 2009, 17:01
Locatie: Valthermond
Contact:

sexueel misbruik

Berichtdoor Martijn » 26 Apr 2010, 12:25

'Lo,
vanaf een jonge leeftijd krijgen we beelden en woorden gepresenteerd van 'liefde' in de vorm van een relatie. In onszelf ontstaat een ideaal van ultiem geluk en sexuele bevrediging.
Nu hebben we iemand nodig om dit voor ons werkelijkheid te maken. We kijken uit naar een geschikte kandidaat.... Als deze zich aandient dan staat diegene voor de onmogelijke opdracht om dit te verwezelijken.
We gaan diegene nu zover zien te krijgen dat hij/zij zich zo gaat gedragen dat we de bevrediging ervaren die we in gedachten hadden. Daartoe gaan we bepaalde woorden op een bepaalde manier uitspreken en we gaan ons lichaam op een bepaalde manier bewegen om bepaalde handelingen uit te lokken.
Met wat voor mooie woorden dit proces ook beschreven mag worden, het is uiteindelijk manipulatie.
en de andere persoon wordt zodoende sexueel misbruikt. En die andere persoon doet precies hetzelfde.

We doen dit allemaal we willen het alleen niet onder ogen zien. Als er nu sprake is van een volwassene die sexueel misbruik pleegt met een kind, dan wordt op die persoon alle woede over en afkeer van ons eigen sexueel misbruik geprojecteerd. Dank je wel misbruiker, dankzij jou kan ik mij ondanks mijn sexueel misbruik in mijn relatie een goed en normaal mens voelen.

Hoe kom je hier uit...
in een agreement is het uitgangspunt geen relatie, niet tweeheid, maar eenheid en gelijkheid. Je beschouwrt de ander als jezelf, wat in feite veel intimer is dan een relatie ooit kan zijn. Nu is het niet meer mogelijk de ander te gebruiken voor je eigen bevrediging. Want je bent met de ander als jezelf. Je bent aanwezig in de vorm van twee mensen. Nu komt het erop aan de sexualiteit tot uitdrukking te brengen/te laten komen in de twee, als de twee. (of drie...)
Het najagen van eigen genot en het misbruiken van de ander hiervoor, staat in de weg dus alle oude neigingen en manieren kunnen we achtereenvolgens onszelf vergeven. Als het zich voordoet, onmiddelijk stoppen (desnoods naderhand aanduiden) anders zijn we de ander aan het verneuken zogezegd.

Het najagen van bevrediging ontstaat voortdurend uit het in gedachten opduiken van beelden van genotsituaties die onmiddelijk een energie genereren in het lichaam wat gevoeld wordt als verlangen, lust, begeerte, libido, je weet wel. En dan gaan we de situatie naar onze hand zetten om het zover te krijgen.

De sexualiteit in eenheid en gelijkheid ontstaat niet vanuit beelden maar vanuit adem. Daarmee wordt het geen uitdrukking van het gedachtenbewustzijnsysteem maar van onszelf in en als adem. We zijn aanwezig in en als ademend fysiek lichaam en we drukken onszelf lichamelijk uit, ademend.
Bezoek mij op Facebook: www.MartijndeGraaf1001.facebook.com

Gebruikersavatar
IngridBloemheuvel
Berichten: 258
Lid geworden op: 28 Dec 2008, 00:46
DIP: Ja
Contact:

Re: sexueel misbruik

Berichtdoor IngridBloemheuvel » 26 Apr 2010, 13:35

Helder onder woorden gebracht, Martijn, dank je
Ik ben geen Wie, ik ben Hier
Op Weg naar Leven

Gebruikersavatar
Martijn
Berichten: 980
Lid geworden op: 09 Mar 2009, 17:01
Locatie: Valthermond
Contact:

Re: sexueel misbruik

Berichtdoor Martijn » 26 Apr 2010, 22:42

OK
Bezoek mij op Facebook: www.MartijndeGraaf1001.facebook.com


Terug naar “Onderzoek van Relatie versus Agreement”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron