email van moeder

betreffende Desteni onderwerpen
Jorn
Berichten: 124
Lid geworden op: 05 Jan 2009, 21:54

email van moeder

Berichtdoor Jorn » 04 Dec 2010, 13:41

even van onder naar boven lezenstop met hoop vestigen op iets anders dan wat hier is. Het principe van energie heeft met je eigen toelatingen re maken en dat creeren we zelf en we kunnen het zelf stoppen. Dat iets niet te verwerpen is betekent niet dat het bestaat en bovendien is het niet relevant, het gaat uiteindelijk allemaal om jouzelf en wat jij hebt toegelaten. Stel je maar voor dat je jezelf tegekomt als je doodgaat. Energie bestaat niet, denk maar eens na, energie bestaat alleen maar als polariteit en concentreren op praktijken die te maken hebben met energie op wat voor manier dan ook zijn misleidend. Wat belangrijk is, is dat wat iedereen kan ervaren en bevestigen niet zoiets onzinnigs als een ‘eigen’ waarheid. Dingen die echt waar zijn hebben geen overtuiging nodig.

Jorn

van: moeder
Subject: RE: moonlight

Hoi jorn
Er is nog meer dan het fysieke en dat is het immateriële, dat zijn alle dingen die je sterk maken, je energie geven en je een band geven met de kosmos. Mensen kunnen je energie geven, maar ook aan je ‘zuigen’, dan voel je dat het energie kost. Het is belangrijk een balans te vinden door energie te geven aan hen die dat nodig hebben en energie te nemen van mensen die je dat kunnen geven. Dat maakt het leven zo waardevol! Soms voel je energie stromen, het kan ook een bepaalde plek zijn. Het is niet te verklaren, maar daarom niet te verwerpen. Als anderen dat voelen, maar jij niet, dan zij het zo. Je moet je eigen weg zoeken en door waarheden die jij ervaart en gevonden hebt, zul je ook mensen proberen te overtuigen darvan.

Iets praktisch: je zegt dat het tocht in je huis, vind je het goed dat we vandaag even langskomen? We bellen nog, groetjes.


Onderwerp: RE: moonlight

Wat doe ik dan op mijn films?

‘Channelen’ van boodschappen is dikke onzin, die personen die dat doen leren daar jaren voor en produceren op een gegeven moment een ‘positieve’ boodschap, allemaal voorgebakken onzin met wat mensen willen horen. Alleen al het startpunt dat je iemand anders nodig hebt om je iets te vertellen over deze wereld en dat de ultieme waarheid ergens anders is. Bestudeer maar eens in jezelf wat het voor gevolgen heeft als gelooft dat de ‘ultieme waarheid’ ergens is. Dat is een manier om jezelf oneindig voor de gek te houden. Als je met dit soort lulkoek bij mij aankomt omdat ik met desteni bezig ben en denkt dat ik mij bezig houd met channeling of spirituele praat dan heb je het goed mis. Het tegenovergestelde is waar, ik ben bezig om praktisch na te denken over menselijk gedrag en ook mezelf de gelegenheid te geven om mezelf te kunnen doorzien qua denken en doen. Ik weet honderd procent zeker dat er helemaal niets word doorgegeven van wat voor entiteit dan ook en dat is in dit geval simpelweg door de boodschap en hoe het zo toevallig aansluit op wat wij willen horen. Besteed hier niet meer tijd aan het is allemaal onzin. Er is maar een ultieme waarheid en dat is de waarheid die je kan aanraken, het fysieke.

Jorn

van: moeder
Subject: RE: moonlight

Dat vind jij
Je spreekt direct een oordeel uit
Doe ik dat over alles wat jij zegt op je films?
Of denk je dat dat de ultieme waarheid is, er zijn er vele! Groetjes, DOnderwerp: RE: moonlight

Wat is dit voor crap?

Jorn


van: moeder
Subject: moonlight
http://moonlightspirit.web-log.nl/moonlightspirit/

Gebruikersavatar
IngridBloemheuvel
Berichten: 258
Lid geworden op: 28 Dec 2008, 00:46
DIP: Ja
Contact:

Re: email van moeder

Berichtdoor IngridBloemheuvel » 04 Dec 2010, 14:36

He Jorn - hoe goed kent je moeder het Desteni materiaal? Als ze er niet zo van op de hoogte is, dan kan ik me voorstellen dat ze reageert zoals ze reageert.
Ik ben geen Wie, ik ben Hier
Op Weg naar Leven

Jorn
Berichten: 124
Lid geworden op: 05 Jan 2009, 21:54

Re: email van moeder

Berichtdoor Jorn » 04 Dec 2010, 14:39

weinig tot niets maar desteni is het discussiepunt ook niet

Gebruikersavatar
IngridBloemheuvel
Berichten: 258
Lid geworden op: 28 Dec 2008, 00:46
DIP: Ja
Contact:

Re: email van moeder

Berichtdoor IngridBloemheuvel » 04 Dec 2010, 15:03

Nee, dat snap ik, maar wanneer je niets weet van 'energie bestaat niet' enzo maar wel geinteresseerd in mediums en energie overbrenging en stuff, dan kan ik me voorstellen dat wat jij zegt lijkt op 'afwijzing' van alles dat met dat soort dingen te maken heeft vanuit het standpunt van de 'ongelovige'.

Dat is wat ik bedoel. Zo is er geen gesprek mogelijk dan.
Ik ben geen Wie, ik ben Hier
Op Weg naar Leven

Jorn
Berichten: 124
Lid geworden op: 05 Jan 2009, 21:54

Re: email van moeder

Berichtdoor Jorn » 04 Dec 2010, 15:26

deze uitleg begrijp ik niet Ingrid. Zou je het nog eens kunnen verwoorden?

Gebruikersavatar
IngridBloemheuvel
Berichten: 258
Lid geworden op: 28 Dec 2008, 00:46
DIP: Ja
Contact:

Re: email van moeder

Berichtdoor IngridBloemheuvel » 04 Dec 2010, 16:44

moeder:
Er is nog meer dan het fysieke en dat is het immateriële, dat zijn alle dingen die je sterk maken, je energie geven en je een band geven met de kosmos. Mensen kunnen je energie geven, maar ook aan je ‘zuigen’, dan voel je dat het energie kost.


Hier gaat je moeder ervan uit dat jij niets of weinig weet van energie enzovoort (dat is wat ik lees)

Jorn:
Het principe van energie heeft met je eigen toelatingen re maken en dat creeren we zelf en we kunnen het zelf stoppen. Dat iets niet te verwerpen is betekent niet dat het bestaat en bovendien is het niet relevant, het gaat uiteindelijk allemaal om jouzelf en wat jij hebt toegelaten.


Hier antwoord jij met 'eigen toelatingen' enz, en ik vraag me af of je moeder dat ook werkelijk begrijpt? Weet zij waar je het over hebt? Weet zij dat jij weet hebt van al het 'bovennatuurlijke' (dimensies) en een volgende stap hebt gezet?

Dat is wat ik bedoel - praten jullie niet een beetje langs elkaar heen?
Ik ben geen Wie, ik ben Hier
Op Weg naar Leven

Jorn
Berichten: 124
Lid geworden op: 05 Jan 2009, 21:54

Re: email van moeder

Berichtdoor Jorn » 04 Dec 2010, 18:09

mijn insteek is zoals het er staat en er is geen achtergrond informatie nodig om dit te kunnen volgen. wat is je suggestie ingrid? eerst informatie geven over onderzoek van desteni? ongeacht desteni gaat het hier om een soort bijgeloof in iets wat er niet is - in principe heeft dat alleen maar te maken met geloof wat verder los staat van onderzoek van desteni. ik kan een jahova getuigen ook gaan uitlegggen wat er allemaal wel niet is gebeurd, maar in de eerste instantie gaat het om het startpunt van het geloven in iets 'daar' ergens. Ik begrijp wel dat je zegt zo is geen gesprek mogenlijk. ookal is het geen gesprek, ze zal dit toch meenemen en dan komen we er wel op terug. Een gesprek is net als een preek, een spreekt voor beide alsof van god.

Gebruikersavatar
IngridBloemheuvel
Berichten: 258
Lid geworden op: 28 Dec 2008, 00:46
DIP: Ja
Contact:

Re: email van moeder

Berichtdoor IngridBloemheuvel » 04 Dec 2010, 19:22

Oh oke.
Persoonlijk zou ik niet begrijpen wat je zegt als ik me niet verdiept zou hebben in Desteni.
Ik ben geen Wie, ik ben Hier
Op Weg naar Leven

Jorn
Berichten: 124
Lid geworden op: 05 Jan 2009, 21:54

Re: email van moeder

Berichtdoor Jorn » 04 Dec 2010, 20:36

iedereen met een bepaald geloofsysteem zal een eigen begrip vormen of idee. wat wel duidelijk is, is dat ik geen vage gepersonifieerde begrippen accepteer. de boodschap is eenduidig: dat wat fysiek is, is echt en geen enkele afdwaling daarin. dit is een onveranderlijke stand die niet te weerleggen is. ook zonder enige contact of kennis met desteni is dit te begrijpen, het gaat hier eenvoudig weg om helder denken en op dit punt van wat echt is kan geen discussie mogelijk zijn.

Gebruikersavatar
Sylvie
Berichten: 105
Lid geworden op: 02 Dec 2010, 19:53
DIP: Ja
Contact:

Re: email van moeder

Berichtdoor Sylvie » 05 Dec 2010, 12:24

Wat we weten om van oneenigheid op het punt van gelijkheid te komen is:
1. Punt van onmiddelijk opstaan in jezelf en de persoon of gebeurtenis vergeven - de gedachte is niet van die persoon.
2. Punt van zelfvergeving - gedachten > gevoelens > emoties.
3. Energie - bestaat of bestaat niet = strijd = polariteit. Uitgewissel van energie; er is een bepaalde hoeveelheid van - als iemand ervan neemt, neemt deze 't ergens anders vandaan - bij een ander mens weg. Geeft iemand, krijgt een ander het - zonder permissie - en zit ermee opgescheept - de Wet van Balans. In een kring lopen. Geven en nemen (perpetuum mobile) verandert de realiteit niet.
Ik begin nu een beetje te begrijpen van dat 'energetische' geneuzel uit het onderwerp van "Vrije energie? in heavy stuff artikel "Porno en Masturbatie 1' - energetische inprenting :geek: Gelezen om te weten waar al die ladingen vandaan komen; ik weet niet of dit overeenkomt met energie in het algemeen:
"En wat er gebeurt is dat je die persoon vult met die energetische lading en die persoon zal dan in haar wereld en realiteit dit 'uitleven'. Wat betekent dat zij zonder het te weten, zullen worden bestuurd door deze energetisch geladen ervaring - waarvan zij geloven dat die van henzelf is, en gedreven zullen worden naar bepaalde ervaringen/situaties waar ze geen controle over hebben. Terwijl al die tijd die energetische lading, die energetische ervaring, niets te maken heeft met hen, zij creëerden hem niet."
Een 'vriendin' (=polariteit - waar is de vijand dan:) praat ook een beetje zo - ik begrijp al jaren niet waar ze over heeft - energie - voelen stromen (elektrische stroom) - dat zij ook niet zal weten waar ze het over heeft...

Lol trouwens - letterlijk 'balans' schrijft het uit. Emailen is schrijven is crap SR uitschrijven - uitscheiten.

Kort: geven <> nemen = polariteit.
Adem is het voedsel voor het lichaam

Jorn
Berichten: 124
Lid geworden op: 05 Jan 2009, 21:54

Re: email van moeder

Berichtdoor Jorn » 05 Dec 2010, 18:39

ok allemaal bedankt voor de input, in ieder geval een punt wwar ik op zal terug komen met mijn moeder is het geloof in positieve energie en sowieso het krijgen van energie(dat moet dus ergens anders vandaan komen en is dus niet echt krijgen) - ondersteuning in de vorm van het delen van ervaring met dit onderwerp zou ook wel kunnen assisteren in het algemeen in het begrijpen van vooral de gevoels of energie matige motivatie voor het deelnemen aan dit soort praktijken.

Gebruikersavatar
Sylvie
Berichten: 105
Lid geworden op: 02 Dec 2010, 19:53
DIP: Ja
Contact:

Re: email van moeder

Berichtdoor Sylvie » 05 Dec 2010, 20:01

Ja nou, ik heb geen dank nodig, ik heb weer wat uit te schrijven, Jorn - dit rakelt bij mij persoonlijke zooi op.

"Je moeder is je moeder niet." Zie D. artikel Kinderen&Ouderschap. Ik noem 'mijn ouders' meestal die mensen - vooral 'mijn vader' - helpt enorm. Identificatie en participatie met familie resoneert vaak flink. Blijf realiseren dat we een spiegel voor 'ouders' zijn, waar ze in dienen te kijken i.p.v. structureel zichzelf te verdringen. Ik vergeef mezelf dat ik 't hierin onmogelijk vond te blijven staan als wie ik ben en 'stilzwijgend' ging mindrazen - tot Desteni - nu weet wat te doen - dit constant uitvoeren is nog wel een pittig proces. Afijn. Ik vergeef personen en mezelf steeds weer wat ik om m'n oren krijg. Zo is de realiteit nu helaas. Want wat ze schrijft, jeweet, is de ervaring die ze van zichzelf heeft - ze bv. stiekem jou oordeelt - kijk er maar naar - haar proces is in ieder geval dezelfde als die van ieder op Aarde: zichzelf vergeven, zichzelf corrigeren. Momenteel vindt wat zij verdringt plaats ('plaatje') in de 'communicatie'. En alsof het over meningen gaat - "dat vind jij" - aaagh zo'n dooddoener.

Ja wat je zegt - interessant onder werp - assisteren in het algemeen met deze fenomenen - gevoel = mind (gaat gedachte aan vooraf)- motivatie = wet van stimulatie. Deel nemen = ook zo'n overdenker.

Succes.
Adem is het voedsel voor het lichaam

Jorn
Berichten: 124
Lid geworden op: 05 Jan 2009, 21:54

Re: email van moeder

Berichtdoor Jorn » 06 Dec 2010, 00:43

Sylvatica, misschien kun je iets bondiger verwoorden wat je bedoelt?l deze zin is onduidelijk: Zo is de realiteit nu helaas.(alsof 'de realiteit' jou overkomen is)

wat betreft dit gehele gesprek is er van mijn kant al direct een reactie op dit onderwerp. Hier ben ik achter gekomen en dat dit eerder een gevolg is van een ervaring, hetzelfde als een joint roken of in bepaalde momenten bidden zijn het momenten waarop iets gezocht word om energie van te krijgen. dit soort dingen zoals channelen maar eigenlijk alles wat gedaan word om een beter gevoel te krijgen. in dit geval is mijn startpunt niet helder omdat ik iemand beoordeel op iets(de link) wat op zichzelf een reactie is. in het algemeen ga ik in het vervolg doorvragen hoe iemand beland bij zoiets want daar kan ik directe ervaring op delen in mijn ervaring met wiet. zelfvergeving van het idee van zelf heb ik teruggelezen en ook wat toegevoegd.binnenkort zal ik da wel vertalen in nl.

Gebruikersavatar
Sylvie
Berichten: 105
Lid geworden op: 02 Dec 2010, 19:53
DIP: Ja
Contact:

Re: email van moeder

Berichtdoor Sylvie » 08 Dec 2010, 23:24

In het kort over : Zo is de realiteit nu helaas - "Maar mensen zien dat niet. Ze realiseren zich niet dat datgene wat je in een ander ziet, in feite datgene is, wat je in jezelf ziet. Het is zó simpel. Het is onweerlegbaar waar en het gebeurde zelfs al toen ik hier was." Jezus: Wat er werkelijk gebeurde - 2. De Bijbel

Ik ervaar niet 'alsof de realiteit mij is overkomen'.
Laatst gewijzigd door Sylvie op 09 Dec 2010, 15:47, 1 keer totaal gewijzigd.
Adem is het voedsel voor het lichaam

Jorn
Berichten: 124
Lid geworden op: 05 Jan 2009, 21:54

Re: email van moeder

Berichtdoor Jorn » 09 Dec 2010, 15:16

ok, mensen zien de realiteit niet als hunzelf en dat wil zeggen wij zijn de realiteit


Terug naar “Ontvangen emails”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron