Meer leugens in cv door crisis

plaats hier wat je zoal tegenkomt in de media
Plaats reactie
Jorn
Berichten: 124
Lid geworden op: 05 jan 2009, 21:54

Meer leugens in cv door crisis

Bericht door Jorn »

Meer leugens in cv door crisis
AMSTERDAM - Door de crisis liegen steeds meer sollicitanten in hun cv. Uit een Engels onderzoek blijkt dat 69 procent van de sollicitanten tijdens de sollicitatieprocedure liegt over bepaalde vaardigheden. Maar liefst 90 procent van de ondervraagden verdraait zelfs de waarheid in hun cv.

Dit schrijft DeMorgen.be op de site. Het onderzoek werd gedaan door Hirescores.com en daaruit blijkt dat een kwart van de ondervraagden loog over hun vaardigheden, de helft over hun hobby’s en de taalbeheersing. Het aantal leugens is in korte tijd met 14 procent gestegen. Een leugentje om bestwil? Volgens Thomas de Letter, recruiter bij Manpower, worden leugens snel ontdekt. “Als men de leugen ontdekt, dan is het vertrouwen geschonden.” Niet in je voordeel dus.
bron:telegraaf

Gebruikersavatar
Martijn
Berichten: 980
Lid geworden op: 09 mar 2009, 17:01
Locatie: Valthermond
Contacteer:

Re: Meer leugens in cv door crisis

Bericht door Martijn »

toch gek, het lijkt wel dat mensen bereid zijn om nog wat zelf-onoprechter te worden als ze denken dat dat voordeel oplevert. "Met zelf-onoprechtheid kom ik er wel". Je zou haast denken dat het ze zo geleerd is.
overleven lijkt wel direct gelinkt aan zelf-onoprechtheid.

met die cv is het zo dat mensen iets buiten zichzelf nodig denken te hebben om een baan te bemachtigen: een indrukwekkende cv. Het is toch mogelijk jezelf dusdanig neer te zetten in een sollicitatie gesprek zodat je zelf ervoor zorgt dat je aangenomen wordt...
Bezoek mij op Facebook: www.MartijndeGraaf1001.facebook.com

Plaats reactie

Terug naar “Interessant Nieuws en Verwijzingen”