manipulatie

plaats hier wat je zoal tegenkomt in de media
Gebruikersavatar
Martijn
Berichten: 980
Lid geworden op: 09 mar 2009, 17:01
Locatie: Valthermond
Contacteer:

manipulatie

Bericht door Martijn »

'Lo,
in het nieuws op de radio sprak men over Balkenende, dat kritiek op hem uitgesloten was. De interviewer sprak met iemand uit de partij . In plaats dat het gesprek richting de voor de hand liggende conclusie ging dat er dus sprake was van een dictator-achtige positie van Balkenende en dat daardoor de ontwikkeling van de partij was lamgelegd en dat ze daardoor uiteindelijk een grote verkiezingsnederlaag had geleden, nam het interview een andere wending:
Balkenende had namelijk gereageerd met: dat het nodig was om de eenheid in de partij te bewaren, dat er anders verwarring had kunnen ontstaan. Waarmee hij gelijk bewees dat hij nu nog steeds de dictatuur verdedigt. De geïnterviewde persoon zei: het was uit angst, dat er geen kritiek werd geduld.
Echter naar het eind van het interview kwam steeds het woord: tragisch naar voren en de conclusie van de interviewer toen het klaar was was dat Balkenende tragisch was.

Heel duidelijk was dit de voorgekookte uitkomst van dit interview dat Balkenende benoemd mocht worden als tragisch. Zodat hij nu toch herinnerd kan worden als een 'groot man', want 'grote mannen' kunnen wel iets tragisch hebben zonder dat ze daarmee hun 'grootheid' verliezen, het geeft ze zelfs iets 'menselijks', ipv als wat hij was: een onaantastbaar alleenheerser.
Bezoek mij op Facebook: www.MartijndeGraaf1001.facebook.com

Plaats reactie

Terug naar “Interessant Nieuws en Verwijzingen”